Crosstrainer bäst i test


Träna med bästa crosstrainern och kom i form hemma. Läs vårt bäst i test av bästa crosstrainern och få exempel på fem bra produkter samt några goda köpråd.

Redaktörens val:

Bäst i test
Titan
Athlete C55
Exklusiv design med justerbart magnetmotstånd
Bästa premiumval
Titan Life
C80 Pro
Snygg crosstrainer i mycket bra kvalité
Bra val
Reebok
GX40S
Bäst i test
Bäst i test

Titan
Athlete C55

Exklusiv design med justerbart magnetmotstånd

Titan
Athlete C55

Exklusiv design med justerbart magnetmotstånd

Produktegenskaper

Produktöversikt

Se priser på Athlete C55


Bästa premiumval
Bästa premiumval

Titan Life
C80 Pro

Snygg crosstrainer i mycket bra kvalité

Titan Life
C80 Pro

Snygg crosstrainer i mycket bra kvalité

Produktegenskaper

  • Mycket bra kvalité
  • Kan anslutas till Zwift

Produktöversikt


Bra val
Bra val

Reebok
GX40S

Reebok
GX40S

Produktegenskaper

Produktöversikt

Se priser på GX40S


Bästa crosstrainern – Bäst i test

En crosstrainer är en av de bästa träningsredskapen för att komma i form snabbt. Det är en maskin som gör att både över- och underkropp får jobba aktivt. Med crosstrainern bygger du såväl muskler som kondition. Det finns emellertid flera faktorer att ta hänsyn till inför ett köp av en crosstrainer. Med ett test av crosstrainer och ett urval av fem produkter får du ett bra första hum om vilken modell som passar just dig.

Vad ska du tänka på om du vill köpa en crosstrainer? Frågorna kan bli många men är egentligen ganska lätta att besvara om du bara vet med dig hur ofta du tränar och vad du vill få ut av din crosstrainer. Samtidigt vill du ha råd med ditt nya träningsverktyg och få pris och kvalitet att balanseras. Läs här i vår köpguiden om fem olika produkter som vi har samlat i ett bäst i test.

Välj rätt i utbudet

Eftersom crosstrainern snabbt har blivit en av de mest populära träningskompisarna har också utbudet blivit mycket varierat. Du som är nybörjare på crosstraining kanske vill ha en smått enklare variant där du inte förlorar dig i alla knappar på displayen. Å andra sidan ska du veta att du inom kort förmodligen kommer att vilja utöka träning och programjustering, så ett tips är att åtminstone satsa på en så kallad medelvariant för att vilja fortsätta träna längre fram.

Steglängden och svängrummet

Ett av de viktigaste attributen hos en crosstrainer är steglängden och svängrummet som du förmodligen vill kunna ta ut så mycket som möjligt. Är du dessutom lång krävs det mer av just steget för att du ska känna dig trött efter träningspasset.

Vilken användarvikt behöver du?

Är du liten och väger mindre eller är du lång och har en tyngre kroppsbyggnad? Tänk på att ta en crosstrainer som passar mer för din vikt och gärna mer, så att du kan lita på att den är mer slitstark för tyngre personer. Det kan också vara bra att ta en tyngre maxvikt om ni är flera som ska träna på maskinen.

Smarta finesser i en crosstrainer

Utöver de ovan nämnda egenskaper du ska tänka på i en crosstrainer, finns det även andra aspekter du kan ha mycket nytta av.

  • EMS motstånd – EMS står för elektromagnetiskt motstånd och är en funktion som ger dig extra hög belastning när du tränar samt en god driftsäkerhet. I de riktigt bra träningsmaskinerna brukar detta motstånd finnas med.
  • Byggkvaliteten – Du vill ha en stabil träningsmaskin med bra grepp och som inte riskerar att tippa från underlaget. Du strävar också efter att materialet och de olika delarna är sammanfogade på rätt sätt så att maskinen inte går sönder eller en del ramlar bort. Ofta känner du hur crosstrainern är byggd om du provar den först ute i butik.
  • Träningsresultat och statistik – Med olika funktioner på displayen kan du ställa in egna träningsprogram med olika motstånd, du kan se kaloriförbrukning och pulsmätning och du kan även spara dina träningsresultat för att se statistiken och förbättringar.
  • Trådlösa funktioner – idag finns det crosstrainers med stöd för Bluetooth och appar. Om du inte är en person som gillar denna teknologi kan den vara överflödig, så betala inte mer för maskinen om du faktiskt inte använder det!

Crosstrainer med framhjuls- eller bakhjulsdrift

En crosstrainer kan vara framhjulsdriven eller bakhjulsdriven. De fungerar lika bra men beroende på vad du gillar och föredrar kan det vara bra att veta skillnaderna.

  • Framhjulsdriven crosstrainer ger en slätare rörelse när du tränar. Den är också mer kompakt och är bra för hemmabruk i ett mindre hem eftersom den tar mindre plats. Fotplattorna har mer avstånd från fästet till maskinens svänghjul, vilket många kan tycka känns bättre.
  • Bakhjulsdriven crosstrainer skapar en mer cirkulär rörelse och innebär att svänghjulet sitter bakom dig när du tränar. En del anser att de får en tuffare träning av dessa, men det är naturligtvis upp till dig vad du föredrar.

Läs om de fem produkter vi lagt upp i det här testet och se vilken som passar just dig!


Redaktionen
Gymutrustning.se
Innehåll i denna artikel