Bästa löpbandet 2024


Träna enket hemma på dina villkor - när och hur du vill. När du ska köpa löpband finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Vi ger dig tips på de 5 bästa produkterna och förser dig med råd hur du ska tänka.

Bäst i test – Bästa löpbandet

Ett löpband är ett perfekt alternativ till att springa utomhus. När det är halt, grått och kallt ute under vintern eller när du kanske är rädd att springa ute själv i löpspåret, är ett löpband din bästa vän. Riktigt bra löpband är försedda med flera funktioner och program så att du kan skräddarsy din egen runda – hemma. Vi har sammanställt ett bäst i test av produkter som du förmodligen kommer att vilja springa efter ute i butikerna.

Fördelen med ett löpband

Att springa är skönt och bra för både kropp och knopp. Du sätter hela kroppens muskler i rörelse och låter dem jobba vilket gör att du känner en behaglig trötthet när passet är klart. Löpbandet kan ställas i stort sett var som helst i hemmet och många band går även att vika ihop och ställa in under sängen eller bakom en dörr. Kort sagt kan du springa när som helst och hur som helst på en liten yta – utan att oroa dig för att halka eller bli överfallen.

Löpbandets många funktioner

 • Du kan reglera lutningen på bandet och skapa uppförsbackar.
 • Du kan ställa in olika program så att lutningen och hastigheten ändras efter behov.
 • Justera hastigheten och skapa intervaller.
 • Handtag på sidorna gör att du kan springa och "vila" lite samtidigt.
 • Räkna ut puls, kaloriförbrukning och spara resultat för att se hur du blir bättre med tiden.

Du kan idag hitta så otroligt många funktioner i löpband och nedan kommer du att se 5 produkter som vi rekommenderar utifrån olika behov.

Viktigt att tänka på när du köper löpband

Förutom finesser och design är det viktigt att du provspringer produkten innan du ska köpa löpband. En del band kan nämligen vara antingen för smala eller för korta vilket medför att du måste ta för korta steg eller inte har tillräckligt med utrymme att springa på. Vilken springstil har du? Be någon filma dig eller gå in på en butik och testa olika storlekar på band för att se vilken som passar just dina kliv bäst.

Andra punkter att beakta

 • Vilken lutningsprocent har bandet?
 • I vilken hastighet dvs km/h kommer bandet upp till?
 • Vilken garanti kommer bandet med?
 • Vilket pris ligger bandet på?

Välj ett kvalitetsband framför ett "billighetsmärke"

Tänk på att ju mer "seriöst" du vill springa (hur snabbt, hur ofta, hur varierande) desto dyrare kan löpbandet bli. Det är oftast bättre att välja ett band från ett erkänt varumärke, än att köpa en produkt från ett billigt och okänt märke.

Promenadbad vs löpband

Många har svårt att se skillnaden mellan ett promenadband/gåband och ett löpband. Skillnaden är som namnet antyder:

 • Ett gåband eller promenadband är ett band du går på för att ta promenader hemma. På ett sådant kan du inte ta ut stegen lika mycket och det är generellt mindre tåligt än ett löpband. Vill du småjogga brukar det gå vägen, men inte mer än så.
 • Ett löpband är ett band du springer på. Det tål mer, har flera funktioner som kan skräddarsys och regleras vilket gör att det är ett perfekt komplement till dina vanliga löprundor utomhus.

Om du vill köpa ett billigare löpband att springa på eller värma upp på inför ett annat pass, så ska du inte falla för frestelsen att köpa ett promenadband bara för att tänka ekonomiskt. Då kommer det gå sönder inom kort.

Bästa löpbandet för dig!

Som du ser har du redan fått lite mer kött på benen inför köpet av ett löpband, men i slutändan handlar det givetvis om vilket märke och vilken produkt som passar just dig och dina träningspass. Ett tips är att testa dig fram i butikerna först och sedan handla bandet online om du får ett bättre pris i en e-handelsbutik. Ofta kan du spara mer pengar på att handla online, speciellt under reatider eller vid kampanjer.


Redaktionen
Gymutrustning.se
Innehåll i denna artikel