Utvalda tränigsprodukter hos rätt butiker
I lager med snabba leveranser

Här hittar du de bästa måltidsersättningarna


Har du smått om tid på lunchen, eller vill du kanske gå ned lite i vikt? Då kan måltidsersättningar vara en bra lösning. Vi har tagit fram de bästa varianterna åt dig.

Redaktörens val:

Bäst i test
Naturdiet
Shake Choklad 12-pack
Bästa smoothie
Nutrilett
Less Sugar Smoothie Berry Boost 12-pack
Bäst i test
Bäst i test

Naturdiet
Naturdiet Shake Choklad 12-pack

Naturdiet
Naturdiet Shake Choklad 12-pack

Produktegenskaper

Produktöversikt


Bästa smoothie
Bästa smoothie

Nutrilett
Nutrilett Less Sugar Smoothie Berry Boost 12-pack

Nutrilett
Nutrilett Less Sugar Smoothie Berry Boost 12-pack

Produktegenskaper

Produktöversikt


Chokladshake toppad med myntablad i ett glas med ett rött äpple och en jordgubbe bredvid

Fördelar med måltidsersättning

  • Smidigt att ta med i väskan
  • Närings- och kaloriberäknade
  • Lätta att tillreda
  • Finns i många olika smaker och varianter

Vad det används för

Varför ska man då byta ut den vanliga maten mot en måltidsersättning? Det finns många olika anledningar till det. En anledning kan vara att man tycker att det är bökigt att få i sig lunch, middag eller frukost med rätt sammansättning av näringsämnen och rätt näringsinnehåll. I sådana situationer kan en måltidsersättning vara ett perfekt komplement. Detsamma gäller om man ofta hoppar över exempelvis lunchen eftersom man har för ont om tid. Då är det perfekt att använda en måltidsersättning eftersom den ofta bara kan blandas med vatten och sen ätas.

Många som vill gå ned i vikt använder sig också av måltidsersättning. Populärt är då att använda måltidsersättning av typen VLCD, det vill säga en very low calorie diet. Dessa ersättningar har ett lägre kaloriinnehåll men innehåller alla de näringsämnen som kroppen behöver.

En sista anledning till att använda en ersättning kan vara att man på något sätt har svårt att äta. Kanske mår man illa eller har svårt att tugga av någon orsak, till exempel efter ett tandläkarbesök. Eftersom ersättningarna ofta är flytande är det enkla att få i sig och säkerställer därför att man får i sig näring trots att man känner sig lite under isen.

Att tänka på innan du köper måltidsersättning

Innan du köper en ersättning kan det vara bra att tänka på några saker. Vi har lusläst recensioner och tagit fram de ersättningar som är bäst i test, men för att du ska hitta en som passar dig perfekt är det bra att ta hänsyn till dessa faktorer:

Vilka behov har du?

Vad vill du att din ersättning ska göra för dig? Vill du gå ned i vikt, få i dig mer protein eller kanske bara ha en smidig lösning för lunchen? Beroende på vilka behov du har finns det olika typer av ersättningar att välja bland. För den som vill ha mer protein är det bra att välja en variant som är proteinberikad. Den som vill gå ned i vikt väljer istället med fördel en så kallad VLCD-ersättning.

Vad gillar du att äta?

Ersättningar finns i mängder av varianter. Du kan till exempel hitta dem i form av gröt, shakes, soppa eller till och med pannkakor. Vill du ha något mer "matigt" kan soppa eller gröt passa bra. Vill du istället ha något fräscht är en fruktigt shake ett utmärkt alternativ.

Är du allergisk?

Innan du slår till på en måltidsersättning är det viktigt att du tar hänsyn till eventuella allergier. Som tur är finns både glutenfria och laktosfria varianter på marknaden. För dig som är vegan eller vegetarian finns också många ersättningar utan animaliska produkter.

Smaka flera olika ersättningar

Alla ersättningar faller inte alla personer i smaken. Det kan därför vara bra att köpa hem några olika så att du kan hitta just din favorit. Att köpa en jättestor förpackning av en smak du inte känner till kan i värsta fall resultera i att du får en ersättning som du inte vill äta.

Olika tips för servering

Även om din måltidsersättning har en god smak som du gillar så kan det vara kul ge den lite variation ibland. En shake kan du till exempel blanda med en mindre mängd vatten för att få en krämigare känsla. Toppa den sedan med granola och bär och vips har du en lyxig smoothie bowl.

Har du köpt ersättning i form av soppa? Komplettera den då gärna med en klick creme fraiche på toppen och kanske till och med en smörgås till. Det är förvisso en dålig idé om du äter ersättningen med målet att gå ned i vikt, men i andra fall är det ett perfekt sätt att göra lunchen roligare.

De flesta tänker på shakes när det gäller måltidsersättningar, men glöm inte att de även finns som till exempel pannkakor och gröt. Dessa varianter är enkla att piffa till med bär, sylt och jordnötssmör. De är också bra alternativ för den som vill ha något varmt i magen snarare än en kall shake.


Redaktionen
Gymutrustning.se
redaktionen@handlasmart.se
Innehåll i denna artikel