Mer energi till träningen med PWO


PWO tas innan träning för att höja prestationsförmågan och är ett populärt tillskott för de som vill ha mer energi i sin träning. Vi har tagit fram de bästa PWO:sen på marknaden idag.

Redaktörens val:

Bäst med koffein
Chained Nutrition
Off the Hook
En tung produkt med uppiggande koffein för mer fokus
Bäst utan koffein
Chained Nutrition
Off the Hook Stim Free
Kraftfull produkt - men utan koffein
Populärt val
GAAM Candy Series
Gaam Candy Series Bcaa
Bra val
Swedish Supplements
Fucked Up Joker Edition
Bäst med koffein
Bäst med koffein

Chained Nutrition
Off the Hook

En tung produkt med uppiggande koffein för mer fokus

Chained Nutrition
Off the Hook

En tung produkt med uppiggande koffein för mer fokus

Produktegenskaper

 • Beprövade ingredienser
 • Höga doser
 • Innehåller bl.a. kreatinglukonat, Beta-alanin och L-citrullinmalat
 • Med koffein för mer fokus och mindre trötthetskänsla

Produktöversikt

En riktig tung PWO från Chained Nutrition som är fullproppad med beprövade ingredienser. Den är utformad för erfarna atleter som vill ha en riktigt tung produkt.

Off the Hook innehåller flera prestationshöjande ingredienser som kan hjälpa dig få ut mer av din träning. Sammansättningen består av beprövade ingredienser i riktigt höga doser. Den innehåller bland annat kreatinglukonat som är kreatin sammansatt med en glukosmolekyl. Detta i kombination med beta-alaninet i produkten kan hjälpa dig att uppleva ökad styrka och känna dig mindre trött och kan därmed köra en runda till. Den innehåller också en mix av L-citrullinmalat, L-arginin, betain och AAKG. Dessa ger en kick till din blodcirkulation, och kan på detta sätt höja din prestationsnivå. 
Utöver detta innehåller det också koffein, som ger dig en uppiggande känsla och ett bättre fokus. Det kan också ha effekten av att du inte känner dig lika trött av din träning.

Rekommenderad dos är 17 g pulver utblandat med 2,5 dl vatten. Detta tas innan träning. Off the hook från Chained Nutrition finns i flera goda smaker, bland annat cola och äpple.

Se priser på Off the Hook, 525 g


Bäst utan koffein
Bäst utan koffein

Chained Nutrition
Off the Hook Stim Free

Kraftfull produkt - men utan koffein

Chained Nutrition
Off the Hook Stim Free

Kraftfull produkt - men utan koffein

Produktegenskaper

 • Utan centralstimula
 • Bättre för att inte störa sömnen
 • Höga doser
 • Extra beta-alanin och L-citrullin

Produktöversikt

Har du ont av koffein och annan centralstimulerande substanser, är denna PWO från Chained Nutrition något för dig. Off the Hook Stim Free erbjuder alla fördelar av en riktigt bra och tung PWO, utan att ha något tillsatt koffein. 

Att avstå från koffein kan vara smart ur flera synpunkter. Till en början kan det störa din sömn, och därmed återhämtningen. Därför passar detta preparat extra bra inför kvällspass. Om du ofta dricker kaffe eller energidrycker bygger du också upp en acceptans för koffein. Du behöver då sluta få i dig det för att åter kunna få ut de gynnsamma effekterna av det.

För att kompensera för bristen på koffein innehåller PWO:n istället extra beta-alanin och L-citrullin. Beta-alaninet kan ge dig mindre trötthetskänsla i musklerna, medan L-citrullin ökar blodcirkulationen och kan göra att du inte känner av träningsvärk lika ofta. 

Se priser på Off the Hook, Stim Free, 525 g


Populärt val
Populärt val

GAAM Candy Series
Gaam Candy Series Bcaa

GAAM Candy Series
Gaam Candy Series Bcaa

Produktegenskaper

Produktöversikt


Bra val
Bra val

Swedish Supplements
Swedish Supplements Fucked Up Joker Edition

Swedish Supplements
Swedish Supplements Fucked Up Joker Edition

Produktegenskaper

Produktöversikt

Se priser på Swedish Supplements Fucked Up Joker Edition, 300 g


Bilden föreställer en man som står i en startposition för att springa.

Fördelar med PWO

 • Höjer din uthållighet och gör att du kan träna längre
 • Kan hjälpa dig att bygga större muskler
 • Kan hjälpa din kardiovaskulära uthållighet
 • Enkelt att inta då pulver bara blandas med vatten
 • Finns i mängder av smaker och varianter

Vad är Pre Workout-tillskott?

Förkortningen PWO står kort och gott för Pre Workout och innebär att det här är en produkt som ska intas innan träningen. Tillskottet består vanligen av ett pulver som blandas med vatten och sedan dricks. Dessa pulver finns i flera olika smaker så att du enkelt kan hitta en favorit.

Gemensamt för alla preparat av den sorten är att de innehåller ämnen som är uppiggande och bidrar till uthålligheten. Det finns dock ingen reglering kring vad tillskottet måste innehålla vilket gör att det kan vara lite svårt att hitta rätt. Vanliga ingredienser som brukar finnas i tillskottet är dock koffein och Beta-alanin. Vi kommer senare i texten att gå igenom fler ämnen som kan vara bra att titta efter när du vill köpa en bra PWO. Glöm heller inte att vi genom att läsa massor av recensioner och omdömen har tagit fram de allra bästa varianterna för dig så att du slipper leta.

Vad det används för

Vem ska då använda ett preparat av det här slaget? Det korta svaret är att det kan vara gynnsamt för de flesta som tränar eftersom det ofta ger ett bättre träningsresultat på grund av ökad energi.

När du tar ett tillskott av PWO innan träningen kan det medföra att du orkar göra fler repetitioner, springa längre eller lyfta tyngre än vad du skulle kunna ha gjort utan tillskottet. Det leder i sin tur att du snabbare kan se resultat av din träning.

Olika typer av innehåll i PWO

Ett problem med den här typen av tillskott är att innehållet i de olika pulvren tyvärr inte är reglerat på något sätt. Det innebär att du inte riktigt vet vad du får om du köper ett preparat. Genom att lära dig mer om de olika aktiva ingredienserna i kosttillskottet kan du emellertid bli bättre på att avgöra om en produkt är bra eller inte. Vi ska därför här redogöra för de vanligaste aktiva ämnena i detta kosttillskott.

Koffein

Koffein är som bekant uppiggande och kan även bidra till att öka ditt fokus, något som kan vara till god nytta i gymmet. Idag är det vanligt att Pre Workout-tillskott innehåller en viss mängd koffein. Du bör dock undersöka att produkten varken innehåller för mycket eller för lite koffein. För mycket koffein kan göra att du får hjärtklappning och känner dig darrig, medan för lite inte ger någon effekt alls. En tumregel att förhålla sig till är att du bör ta någonstans mellan 3-6 mg koffein per kg kroppsvikt innan träning.

L-citrullinmalat

L-citrullinmalat är egentligen inte ett enda ämne utan en blandning av L-citrullin och malatsyra. Denna blandning kan bidra till att öka tillgången i kväveoxid i blodet, något som gör att du får bättre blodcirkulation och på så sätt höjer din prestation. Ingrediensen kan också bidra att du får mindre träningsvärk och bättre återhämtning efter passet.

Beta-alanin

Beta-alanin är en typ av aminosyra som har som främsta uppgift att reglera karosin vilket är ett ämne som finns i kroppens muskelvävnad. Karosin har i sin tur som uppgift att reglera den surhetsgrad som finns i dina muskler. När du intar Beta-alanin ökar aminosyran karosinet i musklerna och gör att de blir mindre trötta.

L-teanin

Även L-teanin är en aminosyra. Du kanske redan har hört talas om den eftersom den finns i te och tros stå bakom de hälsofördelar som te sägs ha. L-teanin kan vara din kropp behjälplig med att hålla en bra balans mellan molekylerna glutamat och GABA, något som i sin tur tros öka effektiviteten hos kroppens nervimpulser.

Det kan vara bra att kombinera L-teanin med koffein eftersom det då kan leda till att ditt humör blir förbättrat och att din mentala stress går ned.

När ska du ta det?

Tillskottet kan vara toppen när du hamnat i en svacka eller på en utvecklingsplatå, och ge dig den där extra kicken till att komma igång igen. Många av ingredienserna ger dig en snabb utveckling vid till exempel styrketräning. Man bör därför se PWO som något som kan ge dig en knuff i rätt riktning, och inte som något långvarigt. 

Rent praktiskt bör PWO tas ca en timma innan du ska träna, för att du ska få den bästa effekten. Det kan vara en viss skillnad mellan olika preparat, beroende på innehåll. Är du ny till tillskottet kan det vara en bra idé att börja med en halv dos, och sedan öka successivt. 


Redaktionen
Gymutrustning.se
Innehåll i denna artikel