Bästa träningskitet 2023


Det har aldrig varit enklare att träna hemma. Här får du tips och råd om hur du kommer i toppform med de bästa träningsredskapen för hemmaträningen!

Redaktörens val:

Bästa TRX-kit
TRX
Home2
Populärt kit för funktionell träning hemma.
Bästa TRX-kit
Bästa TRX-kit

TRX
TRX Home2

Populärt kit för funktionell träning hemma.

TRX
TRX Home2

Populärt kit för funktionell träning hemma.

Produktegenskaper

 • TRX Home Suspension Trainer
 • TRX Suspension Anchor
 • TRX Door Anchor
 • Väska

Produktöversikt

TRX Home2 är ett populärt träningskit för funktionell träning hemma, det är en av Gymgrossistens toppsäljare. Genom att träna med hjälp av den egna kroppsvikten blir träningen enkel, skonsam och effektiv. Banden kan fästas på olika ställen i hemmet, hög och lågt, för att skapa ett motstånd som du jobbar med. Du kan variera träningen i hundratals olika vinklar vilket gör din träning komplett. I kitet ingår också ett års medlemsskap av TRX app där du kan få tips på övningar med mera.

Se priser på TRX Home2


Därför ska du ha ett träningskit hemma

Med ett bra träningskit i hemmet kan du köra korta och långa pass precis när du vill. Du slipper en massa förberedelser och färder till gym eller idrottshallar, vilket är ett av de största hindren för många. Tiden är en lyxvara och kommer ofta i kläm. Det är också ekonomiskt att träna hemma då du inte behöver betala för gymkort och medlemskap, vilket kan bli en ganska rejäl årskostnad. Många tycker också bättre om att träna på egen hand och slippa vistas bland andra människor. Dessutom är det ett smart sätt att undvika allehanda smittor.

Vilka redskap är bäst?

För att du ska få ett så bra träningskit som möjligt är det viktigt att redskapen dels ger dig möjlighet att jobba med kroppens alla muskelgrupper, dels att du kan få träna både styrka och kondition. Medan vissa redskap mer eller mindre är skapta för antingen det ena eller det andra, till exempel hopprep för flås och hantlar för muskelträning, är många lämpliga för kombinationsträning. Idag är det väldigt populärt med olika former av intervallträning och då är en bra variation av träningsredskap optimalt. Några exempel på bra redskap för hemmaträning är

 • Träningsband - finns med eller utan handtag och med många motståndsgrader. Träna fritt med dem eller fäst dem mot möbler med särskilda spännen för ökad variation.
 • Pilatesboll - låter dig göra styrke- och balansövningar med stor precision
 • Hantlar - fasta vikter eller med möjlighet att öka på och minska tyngden med små skivor
 • Pushup handtag - låter dig göra armhävningar av olika slag
 • Hjul och glidplattor - fantastiska hjälpmedel för core träning
 • Boxningssäck - väck din inre Rocky genom att gå loss på den hemma
 • Chinup stång - monteras i dörrkarmen och kan även användas på golvet
 • Thighmaster - låter dig träna både lår- och armmuskler

Hur du väljer det bästa träningskitet

När du ska välja redskap till dig själv bör du satsa på utrustning som låter dig träna som du vill. Är du mest intresserad av att bygga upp dina muskler eller vill du få upp din kondition? Både och? Alla produkter som vi valt ut är av mycket god kvalitet och lämpar sig för alla människor men det är viktigt att du får ut så mycket som möjligt av din träning. Välj därför efter dina personliga mål och preferenser.

De bästa redskapen för muskelträning

För att kunna bli starkare och öka muskelvolymen behöver du framförallt träningsredskap som ger ordentligt med motstånd och tyngd. De bör ge möjlighet att öka resistensträningen allteftersom då muskler hela tiden behöver utmaningar för att blir starkare. Välj träningsband med flera motstånd och satsa på kettlebells eller hantlar som låter dig bygga på vikten.

Träningsredskap för konditionen

Du behöver inte ha ett löpband eller en roddmaskin för att få upp flåset hemma. Med ett väldesignat hopprep blir du snabbt svettig och kan ge dig själv nya utmaningar. Sätt ett resistensband runt midjan och fäst det mot en dörr eller en vägg och jogga i motsatt riktning. Välj flera olika redskap, till exempel en medicinboll, ett par glidplattor och en chinup stång som låter dig sätta upp träningsstationer för intensiv HIIT-träning.

Slank och smidig med balansövningar och stretch

Föredrar du lugnare träningsformer är yoga och pilates alldeles utmärkta alternativ som kan vara nog så ansträngande. Satsa på en bra yogamatta och bollar av olika storlek och inta kroppspositioner som utmanar din styrka och balans.

Tips för den bästa träningen

Idag är de flesta träningsexperter överens om att du får allra bäst resultat om du tränar varje muskelgrupp två till tre gånger i veckan med minst en dags vila emellan. Har du dåligt med tid är det bättre att åtminstone göra en eller två övningar än inga alls, och det är alltid smart att sätta upp ett träningsschema. Kombinera olika träningsformer för att ge kroppen ständiga utmaningar och variera mellan styrka och kondition. Ett bra träningsschema kan se ut så här

 • Måndag: Underkroppsträning med vikter, thighmaster, utfall och gummiband
 • Tisdag: Överkroppsträning med hantlar, gummiband, chinup bar och pushup handtag
 • Onsdag: Konditionsträning, core-träning med hjul och situps
 • Torsdag: Vila
 • Fredag: Helkroppspass med träningsstationer
 • Lördag: Yoga eller pilates med bollar
 • Söndag: Vila

Redaktionen
Gymutrustning.se
Innehåll i denna artikel